YEMEK TARİFLERİ- HAMUR İŞİ


AY ÇÖREĞİ


Malzemeler

3 Su Bardağı Un100 gr. Margarin1 Kahve Fincanı Süt1 Adet Yumurta AkıBir Miktar Yaş Maya1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık1/2 Su Bardağı Toz Şeker1 Dilim Bayat Ekmek İçi1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm1 Çay Kaşığı Tarçın1 Çay Kaşığı Yenibahar

Yemeğin Tarifi

3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.

AYVALI ESMER BİSKÜVİ


Malzemeler

1 Adet Ayva1 Çay Bardağı Tozşeker1 Su Bardağı Kepekli Un1+1/3 Su Bardağı Un2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası1 Su Bardağı Şeker1 Adet Yumurta100 gr. Margarin1/2 Paket Kabartma Tozu

Yemeğin Tarifi

Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.




ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

Malzemeler

1.5 Su Bardağı Un175 gr. Margarin1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri2 Yumurta Sarısı1 Çay Kaşığı Vanilya2 Çorba Kaşığı Kakao

Yemeğin Tarifi

Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin.Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın.Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.