YEMEK TARİFLERİ-ÇORBALAR


AŞ ÇORBASI

Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ2 Adet Soğan1 Çorba Kaşığı Salça150 gr. Kıyma1 Adet Etsuyu Tableti1 Su Bardağı Su1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil MercimekKarabiber1 Çay Bardağı ErişteTuz, Kırmızıbiber, Nane


Yemeğin Tarifi


Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.


BUĞDAY AŞI ÇORBASI

Malzemeler
4 su bardağı su1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu200 gram aşurelik buğday1 kase yoğurt1 adet yumurta sarısı1 adet havuç1 tatlı kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Yemeğin Tarifi

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.


FASÜLYE ÇORBASI

2 Su Bardağı Kuru Fasulye2 Soğan1 Limon2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ1,5 lt Et Suyu600 gr Kemiksiz Kuzu EtiTuz, Karabiber1 Demet Dereotu


Yemeğin Tarifi

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayin. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın.Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin. Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin.Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın. Eti tavaya alıp hafifçe kavurun. Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin.Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.

Öneri: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.


HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI



Malzemeler

1 Adet Havuç1 Su Bardağına Yakın Tel Şehriye1 Adet Soğan1 Çorba Kaşığı Margarin1 Çorba Kaşığı Un6 Su Bardağı Suİnce Kıyılmış Maydanoz1 Adet LimonTuz

Yemeğin Tarifi

Margarini tavaya alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un serpin. Birkaç dakika karıştırın.6 su bardağı su ve tuz ile rendelediğiniz havucu tencereye alın. Çorba kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin. Piştikten sonra servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.